dr.png

دکتر سید حسین حسینی متخصص فارماکوتراپی بالینی و عضو هیات علمی گروه علوم بالینی دانشکده در مصاحبه با خبرنگار وبدا به سوال "کرونا ویروس نوع دلتا چیست و چه تفاوتی با دیگر گونه های این ویروس دارد؟" بدین شرح پاسخ داد:

منشاء پیدایش این ویروس از هند آغاز شد و به سرعت در سرتاسر جهان گسترش پیدا کرد و کشورهای زیادی را تاکنون آلوده ساخته است.  آنچه نوع دلتا را با دیگر گونه‌‌های قبلی کرونا متفاوت کرده میزان تکثیر بالاتر، شدت سرایت و انتقال بیشتر و ایجاد درگیری و علایم شدیدتر در مبتلایان نسبت به گونه‌های قبلی کرونا ویروس می باشد. بنابراین گونه دلتا به سرعت در محیط های خانوادگی و کاری منتشر می شود و می تواند افراد را به صورت گروهی نیز مبتلا و آلوده کند. از طرفی گونه دلتا دوره بیماری زایی طولانی تری داشته و بهبودی دیرتر حاصل می شود.

آقای دکتر راهکارها و توصیه‌های پیشگیرانه در خصوص بیماری کرونا چه مواردی هستند؟

عضو هیات علمی گروه آموزشی علوم بالینی دانشکده دو راهکار برای پیشگیری از کرونا چه نوع دلتا چه انواع قبلی و شاید گون‌هایی که در آینده به ظهور برسند عنوان کرد:

راهکار اول جهت کنترل این بیماری، واکسیناسیون جمعی است. واکسیناسیون جمعی و ایجاد ایمنی عمومی راهکار اصلی کنترل بیماری کروناست و باید جمعیت قابل توجهی از افراد جامعه واکسینه شوند تا زنجیره انتقال بیماری قطع شود.

البته واکسیناسیون فردی هرچند ضروری است اما به تنهایی به این معنا نیست که افراد می توانند توصیه‌ها و پروتکل های بهداشتی را کنار بگذارند. هیچ کدام از واکسن ها احتمال بیماری را صفر نمی‌کنند اما از ریسک ابتلا، به شدت می کاهند. بنابراین ضرورت دارد تا انجام واکسیناسیون کامل و عمومی، موارد بهداشتی همچنان رعایت شوند.

از آنجا که ایجاد سطح دسترسی به واکسیناسیون کامل افراد جامعه نیاز به زمان دارد، تا رسیدن به ایمنی عمومی، توصیه می‌شود در اماکن شلوغ و پرجمعیت و مراسم های عمومی مانند عروسی، تعزیه، دور همی‌ها و .... حضور پیدا نکنند و فقط برای انجام فعالیت های ضروری مانند خرید مایحتاج زندگی، اشتغال و ... با رعایت پروتکل های بهداشتی از منزل خارج شوند. حتما از ماسک استفاده شود. اماکن و مراکز خرید خلوت تر را انتخاب نمایند و زمان ماندگاری در آن مکان را به حداقل برسانند.

رعایت این چند نکته می تواند تا حد قابل توجهی از انتقال و ابتلا به ویروس کرونا بکاهد.